پیش درآمد
زمانی که کمپانی ژاپنی سونی در سوم دسامبر 1994 از رقبای قدر خود با رونمایی از (پی اس وان) پیشی گرفت و شعله ی رقابت میان کنسول های خانگی را گرم تر کرد ، درست در روز هایی که رقابت اصلی این صنعت معطوف شده بود به نبرد غولهای ژاپنی ، و دیگر هیچ اثری از سایر شرکتها در آن نبود .
کمپانی چند ملیتی و قدرتمند مایکروسافت (واقع در کشور آمریکا) در همین دوران با سرمایه زیادی که به واسطه موفقیت Windows و سود فراوان از ساخت و عرضه سایر محصولاتش به چنگ آورده بود، تصمیم گرفت با ساخت اولین کنسول خانگی خود با نام Xbox پا به میدان نبرد با شرقی ها بگذارد و به صورت جدی وارد رقابت بی رحمانه در عرصه کنسولهای خانگی شود.
در ادامه با هم نگاهی به تاریخچه و سیر تکامل مجموعه کنسول های بازی مایکروسافت انداخته و در ایستگاه نسل نهم کنسول خانگی این شرکت سفر ما به پایان می رسد .
در کنار یکدیگر شاهد هستیم که آیا مایکروسافت توانسته است طی تلاش هایش برای ارتقای سطح کیفی کنسول های بازی خود (از سال 2001 تا 2020) تا رسیدن به غول همه فن حریف ایکس باکس سری ایکس که جانشین سری Xbox one است به آن ایده عالی که مدنظر کاربران است ، برسد یا خیر ؟
برای مشاهده قیمت و خرید انواع کنسول ایکس باکس روی این متن کلیک کنید
شما را با پیشکسوت این خانواده بزرگ و ارزشمند آشنا می کنیم:2001 Xbox
اولین اعلام جنگ جدی مایکروسافت به میدان نبرد بین کنسول های پلی استیشن ۲، نینتندو گیمکیوب و دریمکست از زمانی شروع شدکه اولین کنسول بازی خود را با نام ایکس باکس در سال 2001 که ششمین نسل کنسول های بازی ویدئویی است را وارد بازار کرد.
وجه تمایز این جنگجوی قدرتمند غربی نسبت به دیگر کنسول ها سرویس ایکسباکس لایو بود که به کاربران خود اجازه رقابت به صورت آنلاین و ورود به دنیای بازی های گروهی همراه با یک رقیب حقیقی را می داد همچنین داشتن چهار ورودی کنترلگر و حافظه دار بودن دستگاه از دیگر تفاوتها و برگ برنده این کنسول نسبت به دیگر رقبا محسوب میشد .
اما اگر بخواهیم از نظر ظاهری این دستگاه را برایتان توصیف کنیم می توان گفت که این ایکس باکس کمی عظیم جثه وسنگین تر نسبت به دیگر کنسول ها به شمار میرفت زیرا در تولید آن هم از هارد دیسک استفاده شده بود و هم اجزای دسکتاپ استاندارد مانند DVD-ROM را دارا بود این کنسول در تاریخ های مختلف در سراسر دنیا عرضه و پخش شد :
- در ۱۵ نوامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکای شمالی
- در22 فوریه سال 2002در آسیا و اقیانوسیه
- در ۱۴ مارس سال۲۰۰۲ درسراسر اروپا و استرالیا
عرضه گشت که در هر کدام از این نواحی میزان فروش متفاوت و راضی کننده ایی را داشت که در ادامه به آن می پردازیم .این کنسول با فروش 53/1 میلیون دستگاه در سه ماه اول نسبت به نسل بعدی خود، فروش موفقی را شاهد بود و توانست در دل کاربران به خصوص خود جا باز کند .اگر بخواهیم در مورد بازی های انحصاری ایکس باکس در آن زمان سخن بگوییم مایکروسافت بازی انحصاری از خود ارائه نداد اما در آینده کاری خویش این اشتباه را با بهترینها جبران نمود.
در ادامه میزان فروش در مناطق مختلف جهان همزمان با تاریخ شروع آن را مشاهده می کنیم.
- منطقه تعداد فروش تاریخ شروع
- آمریکای شمالی:16میلیون ۱۵ نوامبر ۲۰۰۱
- اروپا: ۶ میلیون 14مارس ۲۰۰۲
- آسیا و اقیانوسیه:2 میلیون 22فوریه ۲۰۰
- جمع همه جهان:۲۴ میلیون
در ادامه ویدیوی در رابطه با کنسول ایکس باکس در سال 2001 را مشاهده می کنید
معرفی می کنیم ، اولین جانشین این خاندان : Xbox _ ایکس باکس 360
دومین جنگجو نسل هفتمی که در ابتدا تصمیم بر این بود که با نام زنون (Xenon یا XBOX ۲) به دنیای گیم معرفی شود اما شرکت سازنده از اجرای این تصمیم پشیمان شد و آن را با نام xbox360 به معرفی رساند زیرا میخواست به کاربران و علاقه مندان گیم نشان دهد که بدون تکان خوردن از روی صندلی گیم خود هم می توانند در عمق دنیای ساختگی و تخیلی خود در جای جای این جهان و بر دور 360 درجه این کره خاکی توسط این کنسول سفر کنند.
لازم به ذکر است که این کنسول در چند چهره و با تفاوتهای کوچک وبزرگ ظاهر گشت که در ادامه به آن خواهیم پرداخت . این دستگاه در تاریخ ۲۲ نوامبر سال ۲۰۰۵ وارد بازار شد و در نهایت در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ مایکروسافت تولید این محصول را به طور کامل متوقف کرد تا بتواند سربازکامل تری را برای نبرد در این جنگ آماده کند و از شروع سال ۲۰۱۸ نیز تولید وساخت بازی برای این کنسول پر طرفدار متوقف شد.
یکی از مشکلات رایج این کنسول حلقه قرمز مرگ یا همان سه چراغ قرمز بود.حلقه قرمز یا همان Red Ring of Death یک ایراد فنی بود به این صورت که کنسول به حالت ۳ چراغه درآمده و چراغهایش قرمز میشد . دلیل آن را میتوانیم به ذوب شدن لحیم پردازنده مرکزی cpu یا پردازشگر گرافیکی GPU و جدا شدن آن از دستگاه ربط دهیم که همین ایراد موجب دلسردی تعدادی از کاربران و در نتیجه وارد شدن ضرر5/1 میلیون دلاری به مایکروسافت شد که این کمپانی برای به دست آوردن دوباره اعتماد کاربرانش سعی کرد این ایراد فنی را در مدل های به روز تر خود رفع کند.
این کنسول به صورت چند مدل متنوع
- CORE PACK
- PREMIUM PACK
وبعد تر نیز مدل های
- ELITE PACK
- ARCADE PACK
- slim
- super slim
به بازار عرضه شد که مدل CORE PACK این کنسول فاقد هارد درایو و هدست و دستههای بیسیم بود ولی در عوض مدل PREMIUM PACK هارد دیسک ۲۰GB و دستههای بیسیم و هدست را دارا بود . در مدل ARCADE خبری از هارد نبود ولی به جای جبران از یک مموری به ظرفیت ۲۵۶ مگابایت استفاده شده بود.
مدل ELITE با رنگ مشکی و شامل هارد ۲۵۰ گیگابایتی و دو دسته بیسیم به علاوه یک عدد از بازی ELITE Call of Duty ارائه شد. و این شروع اولین ایکسباکس با هارد بیشتر از ۱۲۰ گیگابایت بود. بعد از مدتی مدل Slim و Super Slim که اخرین نوادگان ایکس باکس ۳۶۰ بودند پا دربازار گذاشتند . این مدل کمی کوچکتر از مدل های پیشین خود می باشد و دارای هارد داخلی ۲۵۰ گیگابایتی است. تعداد پورتهای USB در این مدل جدید تر از سه پورت به ۵ پورت افزایش یافت از دیگر مزایای این مدل میتوانیم wifi بدون نیاز به سیم نام ببریم .
میزان فروش این دستگاه تا ۹ ژانویه ۲۰۱۲ به ۶۵٫۸ میلیون رسید و پر فروش ترین بازی آن یک بازی تخیلی در سبک تیر اندازی با نام هیلو3 با فروش 1/8 میلیون نسخه فروش تا ۴ ژانویه 2008 بود .
برای مشاهده قیمت و خرید انواع کنسول 360 استوک و دست دوم روی این متن کلیک کنید
در ادامه ویدیوی در رابطه با کنسول ایکس باکس 360 را مشاهده می کنید
رونمایی ازقدرت بیشتر: (خانواده ایکسباکس وان Xbox One)
ایکس باکس وان سومین جانشین خانواده ایکس باکس از ایل بزرگ مایکروسافت ، نسل هشتم کنسولها است که سومین کنسول بازی و جانشین ایکسباکس ۳۶۰ بهشمار میرود. مایکروسافت نسل بعدی ایکس باکس خود را همراه با تبلیغات گسترده و یک مراسم ویژه در شهر ردموند تدارک دید .
تاریخ انتشار این دستگاه 22 نوامبر ۲۰۱۳ می باشد که برنامه ریزی شده بود که این محصول ابتدا در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۰ در کره شمالی، تعدادی از کشورهای اروپایی، استرالیا و کره جنوبی و سپس در ۲۸ اکتبر ۲۰۱۳ در ژاپن و دیگر کشورهای اروپایی به عرضه برسد که برخلاف آن برنامه ریزی پیش رفت.
مایکروسافت در زمان معرفی مخاطبان خود را با معضل گرانی و قیمت بالای این محصول نسبت به پلی استیشن4 رو به رو کرد و همین موضوع صدای اعتراض بسیاری از طرفداران این محصول را بر انگیخت اما در مدل جدید خود به فکر رفع ایرادات و اشتباهات خود افتاد و فرصتی دوباره ایی برای این کمپانی فراهم شد تا حدودی بتواند کم کاری خود را جبران نماید .
این کنسول از پردازنده ۴ هسته ای استفاده می کند و میتواند اجرای بازی ها بر روی رزولیشن ۴۹۸۰ بر فریم ریت ۶۰ ثانیه را دارا باشد و این دستگاه از شنیدن فرمان های صوتی گیمر توسط کینکت پشتیبانی می کند همچنین طراحی خوش دست تر دسته های این محصول نسبت به نسل های قبل از تغییرات مثبت این ایکس باکس است.
فروش این کنسول تا سال ۲۰۱۸ در جهان حدود ۱۰ میلیون بوده است. و از بازی های پر طرفدار آن میتوانیم از gears of war 4 , gears of war 5 و فیفا 20 نام ببریم .
برای مشاهده قیمت و خرید انواع کنسول xbox one استوک و دست دوم روی این متن کلیک کنید
در ادامه ویدیوی در رابطه با کنسول ایکس باکس وان را مشاهده می کنید
اصلاحی بر اشتباهات گذشته: (ایکس باکس وان اس)
در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۱۶ ، مایکروسافت از کنسول جدید خود یعنی ایکسباکس وان اس پرده برداشت. این جانشین تازه نفس نسخه ی اصلاح شده از نظر سختافزاری نسل پیشین خود است . وجه تمایز آن نسبت به نسل قبل طراحی کوچکتر شده دستگاه، پردازنده گرافیکی قوی تر از نسل قبلی و استفاده از پایه برای عمودی قرار گرفتن دستگاه، بی نیازبودن از منبع تغذیه خارجی و… می باشد که نشان دهنده تلاش بیشتر این کمپانی برای جبران است که تا حدود زیادی توانست در خانه های مخاطبان خود جایی برای حضور دوباره بیابد .
- قیمت این دستگاه در ظرفیتهای مختلف در زمان عرضه :
- 500 گیگابایت: 299 دلار
- ۱ ترابایت: 349 دلار
- 2 ترابایت : 399دلار
این کنسول هادر اوایل ماه اوت میلادی سال 2016عرضه شده اند .
برای مشاهده قیمت و خرید انواع کنسول xbox one s آکبند روی این متن کلیک کنید
برای مشاهده قیمت و خرید انواع کنسول xbox one s استوک و دست دوم روی این متن کلیک کنید
در ادامه ویدیوی در رابطه با کنسول ایکس باکس وان اس را مشاهده می کنید
جبرانی بیشتر: (ایکس باکس وان ایکس)
در سال 2017 آخرین مدل میان نسلی ایکس باکس وان وارد بازار جهانی شد ، و مایکروسافت آن را با نام ایکس باکس وان ایکس(xbox one x) به مخاطبین و علاقه مندان خود معرفی کرد این کنسول با توجه به داشتن یک ترابایت حافظه و کامل تر شدن نسبت به نسل های قبل کمی با افزایش قیمت ، عرضه و تولید گشت و با قیمت ۴۹۹٫۹۹ دلار در بازار جهانی به فروش گذاشته شد که میزان رضایت کاربران از این محصول نشان داد که پرداخت این هزینه برای این شاهکار چندان هم گزاف نیست.
دستگاه Xbox One X قدرتی بیشتر از PS4 Pro سونی دارد و توانسته تا حدی بهتر از رقیب خود عمل کند.
از هر نظر چه قدرت سخت افزاری و چه کیفیت بازی ها در Xbox One x پیشرفت بسیار مشهودی را نسبت به کنسولXbox one داشته . لازم به ذکر است که تا کنون این دستگاه توانسته است حدود 130 بازی را پشتیبانی و حتی با قدرت بالا تر اجرا کند و همانطور که از مایکروسافت انتظار می رود در آینده، لیست این بازیها بیشتر نیز خواهد شد . این کنسول، محصولی ویژه است و برای افرادی ساخته و طراحی شده که می خواهند با نهایت گرافیک و کیفیت بازیها را تجربه و با لحظه لحظه آن زندگی کنند .
برای مشاهده قیمت و خرید انواع کنسول xbox one x آکبند روی این متن کلیک کنید
در ادامه ویدیوی در رابطه با کنسول ایکس باکس وان اس را مشاهده می کنید
ابر قدرت مایکروسافت : ایکسباکس سری ایکس و سری اس2020
شوالیه نسل نهمی جدید مایکروسافت با نهایت قدرت پا به میدان نبرد گذاشت و خود را رقیب سرسخت پلی استیشن 5 سونی می داند. هر دو مدل آن یعنیXbox Series X and Series S در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ عرضه شدند. این چهارمین کنسول بازی در خانواده مایکروسافت در دسته ایکس باکس ها است و جانشین ایکسباکس وان می باشد که توان سازگاری با تمامی نرمافزارها و لوازم جانبی اکسباکس وان را دارا می باشد .
برای مشاهده قیمت و خرید انواع کنسول XBOX SERIES X | S آکبند روی این متن کلیک کنید
در ادامه ویدیوی در رابطه با کنسول ایکس باکس سری ایکس را مشاهده می کنید
در ادامه ویدیوی در رابطه با کنسول ایکس باکس سری ایکس را مشاهده می کنید
سخن آخر
سفر هر چند کوتاه اما پر از نوستالژی ما به زیست چند ده ایی این کهنه رفیق دنیای بازی با رسیدن به ایستگاه نسل نهم آن به پایان می رسد ، گفتنی است که مایکروسافت همیشه اولویت خودش را عملکرد سختافزاری محصولات قرار داده است . و از این کمپانی قدرتمند انتظار می رود تا باری دیگر ، چه در نسل حاضر و چه در آینده که بتواند تمامی توقعات مخاطبان خود را در تمامی نقاط دنیا برآورده سازد و بار دیگر نشان دهد که می توان به این رفیق 20 ساله اعتماد کرد و در دنیای تخیل و بازی با او همراه بود .
برای مشاهده وبسایت اصلی ایکس باکس روی این متن کلیک کنید
(به زودی با هم نگاهی عمیق و تخصصی تر به محصول “S و Xbox Series X” خواهیم داشت)
برای خرید انواع پلی استیشن ( PS1 CLASSIC | PS4 | PS5 ) آکبند روی این متن کلیک کنید
برای خرید انواع پلی استیشن ( PS1 | PS2 | PS3 | PS4 | PS5 ) دست دوم و کارکرده روی این متن کلیک کنید
برای خرید انواع لوازم جانبی کنسول های بازی به صورت آکبند روی این متن کلیک کنید
برای خرید انواع لوازم جانبی کنسول های بازی به صورت دست دوم و کارکرده روی این متن کلیک کنید